(https://hkp.moh.gov.my)

Hari Keluarga HKP 2017
Hari Keluarga Warga Kesihatan Kuala Penyu 2017
Category : Hari Keluarga | Published by Hospital Kuala Penyu on 21-Mar-2017

Pada 1 - 4 Mac 2017 yang lalu, Program Hari Keluarga Warga Kesihatan Kuala Penyu 2017 telah diadakan di Kawasan Hospital Kuala Penyu. Program ini melibatkan semua warga fasiliti Kesihatan yang terdapat di Daerah Kuala Penyu. Ini adalah termasuk Syarikat Khidmat Sokongan Hospital Kuala Penyu, Syarikat Sedafiat Sdn Bhd dan juga Pengawal Keselamatan Hospital Kuala Penyu.

Objektif utama program ini diadakan adalah sebagai perhargaan kepada staf dan juga untuk mengeratkan silaturahim antara Warga Kesihatan Kuala Penyu.

Pada 1 - 2 Mac pengisian program adalah Acara Pertandingan Bola Tampar disamping Gerai Jualan pelbagai barangan. Manakala pada 3 Mac pula, Program Amazing Race telah diadakan disekitar kawasan Hospital Kuala Penyu dan Pekan Kuala Penyu.

Manakala pada 4 Mac 2017 pula merupakan Majlis Penutup dan acara Telematch. Disamping itu, aktiviti senam robik dan cabutan bertuah turut diadakan.

Program penutup ini turut dihadiri oleh Pengarah Kesihatan Negeri Sabah, YBhg. Datuk Dr. Christina Rundi berserta Dr Ferous Alias Ketua Penolong Pengarah Kanan Jabatan Kesihatan Negeri Sabah (JKNSabah).